• Kontakt

  Lad os holde kontakten!X

  Smid en kommentar

  Sender din besked, vent venligst...

  Tak for din besked! Vi vinder stærkt tilbage!

  Der opstod et problem med din besked, venligst prøv igen.

  Venligst udfyld alle felter inden du sender din besked

PROGRAMMER

JoGGA tilbyder forskellige typer programmer alt efter mål, ønsker, niveau, interesse og tid. Programmer har alle forskellig opbygning, nogle er splitprogrammer som mange kender dem fra fitness, hvor halvdelen af kroppens muskler trænes én dag og den anden halvdel en anden. Således kan man træne musklerne hårdt og give dem den nødvendige restitutionstid inden de trænes igen. Andre programmer træner hele kroppen hver gang i et full body program. Disse programmer er gode for dem, der ikke gider træne så ofte, men gerne vil træne hele kroppen. De forskellig programtyper er præsenteret nederst på siden, i en kort version.

Klik på linket i bunden af siden og læs mere om de enkelte programmer og find de program, der passer til dine mål og ønsker.

Som det fremgår i “overblik” ved hver enkelt program, er en avatar markeret med hvilke muskelgrupper, som programmer i mere eller mindre grad aktiverer.

BLÅ = minimal belastning (ikke nok til aktivere store motoriske enheder i denne gruppe) – anbefalet hviletid 0 – 10 timer

GUL = medium belastning, anbefalet hviletid 10 – 24 timer

RØD = hård belastning, anbefalet hviletid 24 – 48 timer

Programtyperne; TURBO og FULL BODY præsenteres således at det samme program kan laves på 3 forskellige niveauer – det betyder at programmet kan trænes sammen i en gruppe, trænede som utrænede. Øvelserne er skaleret fra start – øvet – mester niveau, så der er udfordring for alle.

Begynderprogrammerne tager udgangspunkt i “startøvelser” og anbefales til folk, der gerne vil introduceres til calisthenics, men som ikke har meget erfaring med kropsvægtstræning og/eller i mindre god form

Programtyperne; STREET og HYBRID er opdelt efter niveau. Da disse programmer ofte bliver mere tekniske med øget niveau af øvelser er det svært at skalere programmet til de respektive niveauer; start – øvet – mester. Ved de programmer, hvor øvelserne er skaleret i 3 niveauer bliver de præsenteret som gruppeprogrammer – det vil sige, at programmet kan trænes sammen i en gruppe, trænede som utrænede

JoGGA’s programmer hæfter sig ved følgende principper

1). Undgå overtræning – det vil sige, at programmer der markerer rødt på en muskelgruppe, har nedbrudt den respektive muskelgruppen – hvilken derfor bør hvile 48 timer. Men vi er alle forskellige, nogle kan klare mere end andre og restituerer hurtigt. Mærk dig frem og hvis du er i tvivl – så hold dig til ovenstående

2). Træn aldrig gennem smerte selvom det er en dag, hvor du skulle have trænet et specifikt program. Skån dig selv for fremtidige problemer og vær sikker på at din krop er klar til træning, hver gang!

3). Juster løbende øvelserne til dit niveau så du konstant bliver udfordret med de gentagelser, set og den intensitet som programmet er sat til – husk, der er altid et sværere niveau!

4). Forny din træning! Undlad at træne det samme program mere end 6-8 uger ad gangen. Den vigtigste faktor for progression er variation.