• Kontakt

  Lad os holde kontakten!X

  Smid en kommentar

  Sender din besked, vent venligst...

  Tak for din besked! Vi vinder stærkt tilbage!

  Der opstod et problem med din besked, venligst prøv igen.

  Venligst udfyld alle felter inden du sender din besked

Om JoGGA Calisthenics

JoGGA Calisthenics er træningsform baseret på calisthenics, hvilket i almen tale er træning med egen kropsvægt. Calisthenics som begreb stammer fra græsk; “Kalos” = skønhed og “Sthenos” = styrke. Hvad enten det er “skønhed gennem styrke” eller “styrkeskønhed” vil begrebet omfatte alt det JoGGA beskæftiger sig med. JoGGA Calisthenics præsenterer forskellige træningsplaner, programmer og mange skalerbare øvelser, der passer lige til de mål, ønsker og den umiddelbare fysik man tilgår med.

Som det fremgår af mange øvelser her på siden behøver man ikke særligt fitnessudstyr eller tunge vægte for at styrketræne hele kroppen. Calisthenics er kropsvægtstræning og kroppen er basis for den belastning der tilføres de enkelte øvelser. Dertil skal det tilføjes at man ved hjælp af få hjælpemidler kan presse kroppen til det yderste og nemmere arbejde sig mod nye mål. Det være sig et par gymnastikringe og powerbands i forskellige tykkelser. Powerbands er elastikker som alt efter tykkelse kan aftage eller tilføre bevægelser mindre/mere modstand. Har man de få ting med sig kan man kontinuerligt forny sin træning og altid progressere sig mod nye bevægelsesmønstre.

En given bevægelse er et velkoordineret samarbejde mellem hjerne, nerversystem, sanser og muskler og nogle bevægelser kræver mere eller mindre af alle parter. Når der i JoGGA lægges vægt på bevægelsesmønstre er det ikke med fokus på de mønstre vi dagligt beskæftiger os i – men netop dem vi ikke gør i! På siden her finder du også den teori som JoGGA tilskriver sig. Her kan du læse om de faktorer, der gør styrketræning med egen kropsvægt særlig, udfordrende, spændende og for alt i verden sund!

JoGGA er udsprunget af gadegymnastik – hvori Calisthenics har sin brede fanbase. De populære klip på youtube og instagram, hvor folk laver utrolige bevægelser med deres egen krop var også drivkraften bag JoGGAs opstart. I takt med at man blive stærkere, mere mobil, udholdende og udforsker nye bevægelsesmønstre finder man også ud af at effekten af Calisthenics ikke stopper i gaden. Med tiden har JoGGA også fået et filosofisk eksistensgrundlag. Uanset, hvad der får dig igang og holder dig igang så er det bare at klø på. Hvis du vil vide, hvorfor JoGGA er mere end blot fysisk styrketræning henvises der til afsnittet; “JoGGA ; en træningsfilosofi”.

Da JoGGA startede i gaden og stadig er dybt inspireret af gadegymnastik, er en stor del af de aktiviteter, der er præsenteret på siden dedikeret hertil. En eventuel bevægelse, der hitter stort i calisthenics er præsenteret som et move. De fleste moves er fysisk hårde og kræver en hel del træning og øvelse. Det kan være moves som “muscle up”, “handstand” og “back lever”.
Træningsprogrammerne i JoGGA vil styrke mange aspekter af kroppen både fysisk og motorisk og du vil med tiden træne dig tættere på de enkelte moves. Hvis du, ligesom jeg selv, jagter de forskellige moves, findes der step-for-step guides til nogle af de moves jeg selv synes var sjove at lære, så du effektivt kan arbejde dig hen mod dine mål.

.
JoGGA CALISTHENICS – PRÆSENTATION